Op vakantie in Duitsland

vakantie-duitsland

Een vakantie bij onze oosterburen kan zeer verrassend uitpakken. Duitsland is een zeer groot land waardoor er veel te ontdekken valt. Het land is zeer veelzijdig, met zee, heuvels, bergen, kastelen en pittoreske dorpjes en prachtige steden. Een land waarbij je aan één vakantie niet genoeg zult hebben.

Natuur
De natuur in Duitsland is erg veelzijdig. In het noorden bevindt zich de zee, waarbij het landschap niet heel erg verschilt van dat van ons. Echter hoe verder je zuidwaarts trekt, hoe meer het landschap begint te veranderen. In het oosten, bij de grens met Tsjechië bevindt zich de Sächsische Schweiz, waar je zeer bijzondere rotsformaties kunt vinden. Ook de Harz is om deze reden erg geliefd en in de Eiffel kun je genieten van sportieve uitjes en kun je zelfs een aantal echte vulkaankraters bezoeken. Als je echte bergen wilt zien moet je naar het zuiden van Duitsland, in Beieren. Hier bevindt zich het prachtige Berchtesgadener land met de op een na hoogste berg van Duitsland en Garmisch Partenkirchen, vanwaar je de Zugspitze, de hoogste berg die het land rijk is kunt bezoeken.

Steden
Duitsland is rijk aan prachtige steden en dorpen. De hoofdstad Berlijn herbergt fantastische architectuur, maar hier kun je ook nog steeds de naweeën bekijken en voelen van de Tweede Wereldoorlog. Als je van kerken en kathedralen houdt is Keulen de stad bij uitstek. De dom van Keulen is de grote trekpleister van de stad, maar de stad staat ook bekend om haar vele Romaanse kerken. Andere steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken zijn Hamburg, Bremen, München, Nürnberg, Freiburg en Stuttgart, maar ook de andere steden bewaren prachtige geheimen om duur jou ontdekt te worden. Vergeet overigens niet om ook bij de kleine dorpen te kijken. Deze zijn het minstens net zoveel waard om bezocht te worden, met de kleine vakwerkhuisjes en idyllische watertjes.

Cultuur
Het land van onze oosterburen is rijk aan cultuur. Denk hierbij aan prachtige kastelen en kloosters, oude huizen zoals de lieflijke vakwerkhuizen, maar ook aan gebruiken zoals het Oktoberfeest en früshoppen. Duitsers houden overigens ook van lekker eten. Als je dus naar Duitsland toe gaat, vergeet dan niet een paar restaurants op je weg mee te pikken.