Safari vakanties

Op safari gaan spreekt heel veel mensen aan. Ondanks het grote aanbod in safari vakanties zijn deze toch nog steeds vrij prijzig. Dit kan niet iedereen betalen en daarmee blijft het nog steeds een beetje exclusief. Wil je op een safari is het goed je in te lezen in de mogelijkheden. Er zijn vakanties die behoorlijk duur zijn. Met een luxe ingerichte tent en je eigen bediende. Zelfs de ijsklontjes ontbreken niet in je drankje. Er zijn veel verschillen tussen de diverse safari’s , je kunt kiezen voor heel luxe zoals boven of minder luxe. Slapen in een lodge of tent zelfs slapen in je jeep ergens midden in de jungle.

Waar kan ik een huisje huren
In de meeste parken kun je een huisje , een zogenoemde lodge, huren voor langere tijd en waarbij je overdag vanuit je lodge met een gids in een jeep het park in trekt om wild te spotten.  De lodges staan in het wildpark zelf, echter wel binnen een omheining voor de veiligheid van de gasten. Het komt erop neer dat je eigenlijk in een hotel slaapt, inclusief het eten.
Wil je het ruiger, kun je kiezen voor een safari waarbij je zelf met een jeep op pad gaat dwars door de jungle en de Savannah’ s. Wel krijg je een gids mee die de plaatsen weet waar de dieren veel samen komen of de routes die ze lopen. Ook is de gids nodig om ontmoetingen met de wilde dieren in goede banen te leiden bij calamiteiten. Je zult niet de eerste toerist zijn die met autopech midden op de Savannah staat op een paar honderd meter van een groep leeuwen. Dan ben je blij met je ervaren gids

Welke dieren kom je tegen bij een safari
Het aantal en soort dieren dat je tegenkomt is niet te voorspellen. Heb je geluk dan kom je de zogenoemde ‘Big five’, te weten de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel van Zuid Afrika allemaal tegen en zelfs meerdere malen. Helaas kan het je ook gebeuren dat om welke reden dan ook je nauwelijks dieren tegenkomt. Al zal de gids zijn uiterste best doen toch een paar dieren op te sporen voor je.